Lav dit eget BioBlitz med NaturTjek til foråret

Drømmer du om at lave et BioBlitz med din klasse? Så er du ikke den eneste. Et BioBlitz er nemlig en oplagt aktivitet som del af Natur & Teknologi eller Biologi-undervisningen. Desværre ender det alt for ofte med drømmen, når man tager forberedelse, praktik og teknik i betragtning. Med app’en NaturTjek har det aldrig være enklere at lave et BioBlitz.

Hvad er et BioBlitz med NaturTjek?

Bio betyder ”liv” og blitz betyder at gøre noget hurtigt og intensivt. Et BioBlitz går ud på at undersøge et særligt område for arter og så registrere dem, man finder. Et BioBlitz kan dække over både større og helt små arrangementer af kortere varighed, så længe fokus er på registrering af de arter, I har udvalgt, i et område. BioBlitz Guiden er blevet til på baggrund af de erfaringer, vi har gjort os fra vores tidligere BioBlitz arrangementer med skoler, kommuner og naturvejledere. Sammen med Trekronerskolen i Roskilde afholdt vi bl.a. et BioBlitz i efteråret 2015. Se videoerne med lærer Cecilie fra Trekronerskolen neden for og få en forsmag på Trekronerskolens oplevelser med et BioBlitz.

App’en NaturTjek klarer mange af de praktiske og tekniske udfordringer, der er forbundet med at afholde et BioBlitz og kan korte betragteligt ned i din forberedelsestid. Med app’en er der på forhånd udvalgt 30 arter og 12 levesteder, som alle er letgenkendelige og kan sige noget om naturens tilstand. Samtidig er app’en et gratis registreringsværktøj, som gør det muligt for jer at gennemgå data efterfølgende.

Fordele ved et BioBlitz med NaturTjek:

 • Et gratis og enkelt registreringsværktøj
 • 30 udvalgte indikatorarter og 12 levesteder klar til registrering
 • Gratis undervisningsmateriale til din klasse
 • Mulighed for at gennemgå indsamlet data efterfølgende via app’en
 • Jeres registreringer tilsendes automatisk forskere på Københavns og Aarhus Universiteter

Bliv klar til et BioBlitz med din klasse ved at downloade BioBlitz Guiden.

 


Cecilie fra Trekronerskolen i Roskilde fortæller om de overvejelser, de havde om at lave et BioBlitz.

Sådan løser NaturTjek det praktiske ved et BioBlitz

Det kan være en stor opgave at planlægge sit første BioBlitz. Vi har samlet en lang række gode råd i BioBlitz Guiden, så du bliver klædt godt på til de praktiske og tekniske udfordringer, du vil støde ind i.  Se et uddrag fra BioBlitz guiden nedenfor:

 • Beslut omfanget af dit BioBlitz. Et BioBlitz med app’en NaturTjek skal gerne vare minimum 1
  ½ time, så eleverne kan nå at undersøge området ordentligt.
 • NaturTjek app’en fungerer bedst fra 4. klasser og opefter. Så overvej, om din klasse er klar til
  et BioBlitz. Det kan også være en mulighed, at du som lærer styrer registreringsværktøjet.

Få flere gode råd til de praktiske og tekniske udfordringer ved at downloade BioBlitz Guiden her.