Sommerfuglebed etableres med hjælp fra elever

VALLENSBÆK: Forbipasserende på stien mellem Vallensbæk Rådhus og ringvejen vil fremover kunne nyde synet af et væld af sommerfugle. Elever fra Vallensbæk Skole er nemlig i gang med at plante et stort bed til med planter, der tiltrækker sommerfugle.

Eleverne går i skolens modtageklasser med børn, der er kommet til Danmark for nylig.
»Projekt sommerfuglebed er en del af det tværkommunale projekt Grøn Generation, som handler om at bidrage til et bæredygtigt samfund via uddannelse,« fortæller naturfaglig konsulent i Vallensbæk Kommune, Majbrit Keinicke.
»Eleverne arbejder videre hjemme på skolen med at klække æg, fodre larver og vente på forpupning. Og når sommerfuglene kommer ud af puppen, kommer børnene og sætter dem ud i sommerfuglebedet,« forklarer hun.
Vallensbæk Kommunes vej -og park-folk har forberedt bedet med tilsætning af grus og udlægning af store sten. Sommerfugle elsker nemlig at sætte sig på varme sten. Der er indsamlet og købt planter til sommerfuglenes fire livsstadier; æg, larve, puppe og imago (færdig sommerfugl).
Projekt sommerfuglebed er en naturlig fortsættelse af Vallensbæk Kommunes strategi for klima, som bl.a. fokuserer på naturoplevelser og biodiversitet.