På en solskins fredag havde vi besøg af ‘Spring ud i naturen’ bussen

Den 10. april deltog kommunens dagtilbud i ‘Spring ud i naturen’ på Naturlegepladsen.
I samarbejde med Friluftsrådet arrangerede vi en dag, hvor kommunens dagtilbud fik mulighed for at bevæge kroppen kombineret med forskellige naturoplevelser. Vi fik besøg af deres bus, som er et natur- og bevægelses-eksperimentarium, der tager ud og inspirerer i kommunerne.
Vejret var med os, så det var ingen sag at være 200 børn og voksne fordelt over et formiddags- og eftermiddagshold. Der blev snurret på lykkehjulet og derefter skulle børnene og deres ‘voksne’ rundt og afprøve de forskellige aktiviteter.
Undervejs blev der tid til at fordøje madpakken og nyde varm ‘trylledrik’ ved bålet.
Besøget skal ses som et led i vores efteruddannelse af profilpædagoger indenfor læreplanstemaerne ‘krop og bevægelse’ og ‘naturen og naturfænomer’. Med hjem fra dagen fik hver institution en stofpose med 75 postkort med inspirerende øvelser, der kan bruge i institutionen eller tages med på tur. Desuden fik de værdibeviser til at tage på opfølgende kurser.

I Bækkehuset vil jeg i den kommende til lave nogle af aktivitetskasserne, så man kan bruge dem ved besøg. Posen med aktivitetskortene vil også bo i Bækkehusets materialerum. Kasserne kan bruges af både dagtilbud og skoler, da øvelserne kan tilpasses målgruppen.

Tak for en dejlig dag i naturen 🙂